Főoldal
Megosztás 9c236b980b3fc96f0aaa9ce29f9bc228
Donald Trump újabb elbűvölő ötlete
Fegyvertartás amerikai iskolákban

2018-06-22 11:09:00

Donald Trump ismét fantasztikus tervvel rukkolt elő, mely szerint a tanárokat fel kellene fegyverezni az amerikai iskolákban.

A sajtótájékoztató nem kevés fejtörést okozhatott az Egyesült Államok elnökének, hiszem nem volt módja a téma kapcsán csupán két kedvenc szavát alkalmazni, melyek fő elemei: tremendously és beautiful. Ez kissé kevés volna a problémakör kifejtéséhez, így - talán némi segítséggel - néhány ,,idegen” szót is meg kellett tanulni.

Véleménye szerint a tanárok 20%-át ki kellene képezni fegyverhasználatra, hiszen a fegyvermentes övezet, melynek az iskolákat kiáltanák ki, csak még több fegyvert szülne. Sokan nem támogatják, hogy lövésre lövéssel válaszoljanak, de akadnak olyan követők, mint a Butler megyei seriff, név szerint Richard K. Jones, aki vélhetőleg szeretne közel kerülni a tűzhöz, ezért akár tüzelésre való kiképzést is tartana a tanárok részére. Felajánlását követően bizonyosodott be, hogy a tanárok mégsem állnak ellen a fegyverviselésnek. Persze, tökéletes ötlet lenne, hiszen akkor már egyből mesterlövészetet, illetve közelharcot is oktathatnának a tanároknak az egyetemeken.

Milyen mesés ötlet…a tanároknak nem elég, hogy így is veszélyben élnek, emellet még ezekből is tehetnének etalonvizsgát, zh-kat írnának a fegyverek részeiből, és a sok javítandó dolgozat mellett még a lőterek gyakori látogatói is lehetnének. Teljesen realisztikus, hiszen képzeljük csak el, hogy a tanári kar kimegy a lőtérre, és mikor végeztek a gyakorlati óráikkal, leülnek a fák tövébe, és ott állítják össze a következő témazárók kérdéseit. Csak gondoljunk bele abba, hogy ez mennyire hétköznapi dolog lenne..Tanóra közben ülnek, mindenki csendben van, mindenki figyel az órákra, az egyik diák csak egy plusz tollért nyúl bele a táskájába, és a tanár egyből fegyvert ránt..hiszen a gyanútlan kisdiák biztos, hogy egy AK47-ért nyúlt bele a táskájába. Hogy gondolja?! Engedélyt kéne kérni a diákoknak mindenre? Hogy egy zsebkendőért, egy tollért, egy üveg vízért nyúljanak?!

Szürreális az az elképzelés is, hogy mi van akkor, ha a diák a kabátja belső zsebébe nyúl a papírért. Csak képzeljük el..minden amerikai filmben ott tartják a kicsi pisztolyokat. Mi van abban az esetben, ha órán a diák túl hirtelen teszi fel a kezét, és a tanár már erre is fegyvert ránt?! Akkor csak vázoljuk a helyzetet, és képzeljük el azt a filmbéli jelenetet, hogy a diáknál tényleg fegyver van. A tanár rájön, fegyvert ránt rá..mi lesz 5 perc múlva? Kialakul egy Mission Impossible jelenet? Az osztály egy emberként fog szurkolni a tanárnak, hogy „EZ AZ, HAJRÁ TANÁRNŐ!!”?

Szerintem a Fehér Ház egyik foteljében még le kellene ülnie a drága amerikai elnökünknek, és ezt átgondolni  mégegyszer, mert abba talán nem gondolt bele, hogy ennek nagyon súlyos következményei lennének.

Szerző: Markovics Gréta