Főoldal
Megosztás 6654e1090ba39afb86a0be5d0b911dde
Újít az eBay mobilos alkalmazás

2018-04-03 20:38:00

Eladóként az embernek nehezebb dolga van az internetes tranzakciók terén, ebből az egyik legfontosabb a csomagolás. Honnan tudja, pontosan mekkora dobozra lesz szüksége? Ebben segít az eBay új verziója.

Az amerikai cég telefonos applikációjának új funkciója a kiterjesztett valóságot hívja segítségül ahhoz, hogy könnyebbé tegye az eladók dolgát. A lehetőség nem feltétlenül új, hiszen az IKEA már bemutatta ezt, de mindenképp hasznos lesz ezen a felületen is. 

A kiterjesztett valóság (AR) gyakorlatilag a valóságot bővíti ki a telefonunk kameráján keresztül, legyen az a körülöttünk lévő boltok ismertetője a képernyőn vagy a már említett csomagolás. Az applikáció frissítésében az eladni kívánt terméket könnyedén párosíthatjuk a „Will it Fit?” gombot megnyomva, amely felkínálja a lehetőséget és láthatjuk, hogy melyik csomagolás lesz a megfelelő, ehhez kapcsolódva pedig azt is megmutatja, mennyibe fog kerülni a termék postázása. 

Fontos, hogy az eladandó terméket egyenes felületre helyezzük, illetve ez a felület ne legyen fényvisszaverő. Ezt követően a kamera felméri a környezetet és letérképezi, majd elvégzi a számítást és felkínálja a lehetőségeket. 

Az eBay nem először próbálkozik a kiterjesztett valósággal, 2011-ben egy funkció például már lehetővé tette, hogy „felpróbáljuk” a napszemüvegeket, mielőtt megvennénk azokat, de akkor még nagyon kezdetleges volt. 

Ugyan a Google már augusztusban kiadta azt a frissítését, amelyben lehetőség van az AR használatára különböző applikációkban, az új verziója csak az Android 7.0-ás Nougat névre keresztelt frissítésben érhető el, mindezek mellett pedig az eBay funkciója egyelőre csak az Egyesült Államokban, ám valószínűleg nem kell sokat várni és Európába is megérkezik az újítás. 

Szerző: Ficzere Fanni