Főoldal
Megosztás 9e63156c4dd646bf6275e5b33c528f4d
Kultúra, minőség, szórakozás – kezdődik a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál

2018-03-28 11:56:00

Idén is színes és bőséges kínálatot nyújt a fővárosi kulturális tavasz. Több mint százötven program, neves hazai és nemzetközi fellépők, harminchat helyszín és rengeteg élmény várja a közönséget.

A Budapesti Tavaszi Fesztivált 1981-ben alapították, napjainkban is Magyarország egyik legnevesebb kulturális fesztiválja, amely 2003-ban Gundel művészeti díjat nyert. Helyet kapnak itt komoly – és könnyűzenei koncertek, filmvetítések, színházi előadások és szabadtéren megrendezett egyéb események is.

A fesztivál különlegessége, hogy kimagasló magyar előadók mellett, mint Ákos, Kovács Kati vagy Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint együttese, külföldi hírességek is fellépnek. Az események idén is több helyszínen fognak zajlani: a Zeneakadémia, a Müpa, a Pesti Vigadó, az Erkel színház, az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Várkert Bazár, az A38 Hajó, az Akvárium Klub és még számos budapesti kulturális intézmény közreműködésével valósul meg a rendezvénysorozat március 30. és április 22. között.

Aki minőségi kikapcsolódásra vágyik, remek programok közül válogathat, amelyek sorát Liszt Ferenc oratóriuma, a Szent Erzsébet legendája nyitja meg. A fesztiválon idén kiemelt szerepet kap a zongora, hazai és nemzetközi mesterek egyaránt képviseltetik magukat. Hazánkba látogat a fiatal orosz zongoratehetség, Danyiil Trifonov, akiről a szintén fellépő elismert művésznő, Martha Argerich így nyilatkozott: „amit a kezével művel, az egyenesen technikai csoda”.

Fiatalabb és idősebb generációk egyaránt megtalálhatják a saját érdeklődésükhöz közel álló programokat. Lesz Magyar Sajtófotó Kiállítás, érkezik a jazzlegenda Kurt Elling, DJ Bootsie a nyári fesztiválokhoz hasonló hangulatot teremti meg, de megtekinthető belga kortárs táncprodukció is. Ha valaki igazi kulturális élményekre vágyik, érdemes a Budapesti Tavaszi Fesztivál kínálatából válogatnia.

Szerző: Nyul Debóra