Főoldal
Megosztás 781701c9932799b634edfc91e498624f
A legdrágább cukorka a homeopátiás?

2017-11-10 14:30:00

Nemrég nagy port kavart az a tény, miszerint, a homeopátiás szerek bizonyítottan hatástalanok, maximum a placebo effektusnak köszönhetően van „gyógyító erejük”.

A témának több oldala is van, mint azt elsőre gondolnánk. A következő sorokban nemcsak a homeopátiás szerek hatásáról – vagy hatástalanságáról – fogok beszélni, hanem arról is, hogy mekkora biznisz van ezekben a „gyógyszerként” árult bogyókban. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, a TV2 reggeli Mokka című műsorában volt vendég ahol többek között a homeopátiás szerek mögött megbúvó érdekekről beszélt. Állítása szerint a homeopátiás szerek esetében ugyanolyan komoly üzleti érdekek állnak, mint a „gonosz ikertestvér” gyártói mögött.

 

A homeopátia valóban egy nagyon jövedelmező üzletág, és nagyon sok befolyásos üzletember áll mögötte, ugyanúgy, mint a „valódi” gyógyszerek gyártói mögött is. Véleményem szerint a modern gyógyászat egyik rákfenéje a homeopátia, és előfordulhat, hogy vannak olyan emberek, akik azért sok-sok ember hal meg évente, mert nem mennek el orvoshoz, illetve a valóban klinikailag igazolt gyógyszerek helyett ezeket a „dolgokat” preferálják. A legnagyobb baj pedig az, amikor nem magukat „mérgezik” az emberek, hanem a saját gyereküket is inkább ilyen szerekkel tömik, ezáltal is csökkentve gyógyulási, esetenként túlélési esélyeiket.

 

Nagyon bízom abban, hogy idővel teljesen eltűnnek majd a homeopátiás szerek a piacról, és visszatér a mindennapokba a valódi tudomány, ami igazán emberré teszi az embert, nem pedig méregdrága gumicukor zabáló „lénnyé”.

Szerző: Junák Imre