Főoldal
Megosztás 719249f4588c73fb71a1f1e90d586c62
Jim Carrey: I needed color

2017-09-23 17:23:00

Jim Carrey-t az utóbbi években elkerülte a rivaldafény. Legutóbbi filmjeit évekkel ezelőtt forgatta, és azok mind elhasaltak a kritikusok és a mozipénztárak előtt egyaránt. Nemrégiben egy hatperces mini-dokumentumfilmmel hívta fel magára ismét a figyelmet, melyben legújabb szenvedélyét tárja fel előttünk.

Mint a filmből kiderült, Carrey az elmúlt 6 év nagyrészét - eredetileg terápiás céllal-  New York-i festőstúdiójában töltötte, ahol annyira beszippantotta a képzőművészet, hogy kiállításokat és aukciókat is megjárt műveket alkotott. Mindezen túl beszélt a művészetekhez fűződő viszonyáról, és eszünkbe juttatta, mennyire méltatlanul elhanyagolt műfaj a rövid-dokumentumfilm.

A film, szolid hat percben, két síkon mutatja be Jim Carrey művészetét. Az egyik síkon egy meglepően érzelmes és önazonos monológ alatt bontakozik ki előttünk, a világ elől önként elvonult remete, hogy a másik síkon a legnemesebb művészet részleteit taglalva, annak jegyében születhessen újjá.

Bár valóban érdekes amivel Carrey foglalkozik, a nézőben inkább a színfalak mögött rejtőzködő, depressziótól meggyötört „bohóc” képe marad meg, valamint remélhetőleg felsejlik az is, milyen sokra képes egy hatperces dokumentumfilm, ezzel talán több figyelmet irányítva a műfajra.

A film az alábbi linken megtekinthető.

Szerző: Nagy István