Főoldal
Megosztás C5ba5796721763043fef30a92f467a2c
Százezerrel több látogató az Oktoberfesten

2017-09-22 13:54:00

Az idén tartott 184. Oktoberfesten eddig több,mint hatszázezer ember fordult meg. Az elmúlt évekhez képest ez százezer emberrel több látogatót jelent a fesztivál számára.

2017-ben is komoly sikert arat Németország legnagyobb sörünnepsége. A fesztivál szeptember 16-án kezdődött és egészen október 3-ig tart. Évente több százezer látogatót vonz magához a népünnnepély, ami az eddigi évekhez képest százezer embernél többet jelent.

https://www.oktoberfest.co.hu/

                   Forrás: https://www.oktoberfest.co.hu/

A fesztivál igazgatója Josef Schmid elégedetten beszélt az idei fesztivál biztonságáról, ami szerinte nagyban meghatározza az oda látogató vendégek számát. A szervezők megpróbálták minél jobban megerősiteni a biztonsági szabályokat a magas szintű terrorfenyegetettség miatt. A fesztivált minden oldalról körbe keritették, továbbá 3 liternél nagyobb térfogatú táskát vagy hátizsákot tilos bevinni az esemény területére. A  rendőrség, tűzoltóság, és a mentők mellett a katasztrófavédelem is a helyszínen tartózkodik. A biztonsági emberek az egyenruhájukra szerelt testkamerával járőröznek.

http://oktoberfestmunchen.blog.hu

                    Forrás: http://oktoberfestmunchen.blog.hu

Aki pedig metróval szeretne menni a helyszínre, meglepődve fogja tapasztalni, hogy a metró megállóját is átalakították erre az időszakra, úgyhogy a „sör ünnep” helyszínére ne tudjon senki ellenőrzés nélkül belépni. Thomas Böhle, a Közrendészeti minisztérium munkatársa szerint a szigorúbb intézkedések úgy kerüljenek bevezetésre, hogy az Oktoberfest jellegét ezek ne változtassák meg.

http://oktoberfestmunchen.blog.hu

                        Forrás: http://oktoberfestmunchen.blog.hu

Az esemény alkalmából a Münchenben üzemelő sörfőzdék olyan különleges nedűt főznek, amelynek az alkoholtartalma nagyban eltér a megszokottól.

Az első müncheni Oktoberfestet 1810. október 12-én rendezték meg, ahová München város egész lakossága hivatalos volt. Az évek során összesen 24 alkalommal maradt el a fesztivál - járvány és háború miatt. A fesztivál csak a 19. század végén kezdett hasonlítani a maihoz, ami már hosszabb ideig tart és időpontja is a melegebb napokra van időzítve. 

Szerző: Horváth Emese