Főoldal
Megosztás F9475689f2c661a0fd31b586a0d8833b
Szakrális programajánló a hétvégére

2017-09-22 13:31:00

Az egység kialakítása kiemelkedően fontos a mai repedező, töredező világunkban. Az Ars Sacra Alapítványt e céllal hozták létre, hogy lélekemelő programokkal segítsék a nemzet spirituális egységét, az ökumenizmus általi megbékélést és az Istenhez fordulást

A 2008-ban létrehozott alapítvány kurátoraival – Dragonits Márta, Kolek Ildikó, Toroczkay Ilona –azon dolgozik, hogy a művészetek segítségével szólítsa meg az ország különböző vallású, világnézetű lakóit, és megrendezze az Ars Sacra Fesztivált, a Nyitott Templomok Napját, valamint a Filmfesztivált. Minden év szeptember harmadik hétvégéjének kiemelkedő eseménye az Ars Sacra Fesztivál, melyet az Európai Fesztiválok Szövetsége a minősített európai fesztiválok közé választott.

Kép forrása: papageno.hu

Idén szeptember 16-24. között vehetünk részt a fesztivál ingyenes programjain. Mivel a honlapon és a megjelent Papageno különszámban is tematizálva vannak az események (zene, film, tárlat, séta, irodalom, előadás, színház, gyerek, kiállítás, építészet, lelki), így ezek mindenkit megszólítanak.

Ha eddig kérdés volt, hogy mit csinálj a szeptember 23-24-ei hétvégén, akkor adunk pár tippet!

Hit és gyógyítás: Gondolkodtál már azon, hogy mi köze van a kettőnek egymáshoz? Van köztük kapcsolat egyáltalán? Miben más egy katolikus idegsebész hozzáállása? Ezekre — és rengeteg másra is — választ kaphatsz Dr. Csókay András, a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezető főorvosa és Dr. Kótyuk Erzsébet orvostörténész szombat délutáni beszélgetéséből. Helyszín:MNM Orvostörténeti Múzeum. A program 15 órakor kezdődik.

Dr. Csókay András

Kép forrása: 777blog.hu

Az Ars Sacra Fesztivál videóinterjújában Dr. Csókay András is megszólal, aki a gyógyító oldaláról közelíti meg a hit kérdését:

 

 

Csendes csodák: A tárlatot Reményik Sándor Csendes csodák című verse ihlette.

„Tedd a kezedet a szívedre

Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,

Ez a finom kis kalapálás

Nem a legcsodásabb dolog?”

(részlet Reményik Sándor verséből)

A képzőművészeti kiállítás a hétvége mindkét napján látogatható. (szombat: 14:00-17:00, vasárnap: 16:00-18:00) A Galéria Léniában megcsodálhatjuk többek között Bátai Sándor, Bíró Sándor, Kádár Katalin, Kopócsy Judit, Krajcsovics Éva és Molnár Péter műveit is.

Bíró Sándor:Foszlányok

Kép forrása: ars-sacra.hu

Ha felkeltette valamelyik program az érdeklődésedet, vagy inkább más témájú eseményeket keresnél, akkor azt ezen a linken teheted meg. 

Szerző: Vígh Fanni