Főoldal
Megosztás
Fesztivál Pázmány módra

2017-06-01 20:40:00

Idén először megrendezésre került a Pázmány Park névre elkeresztelt esemény az egyetem Piliscsabai kampuszán, ahova a több tucat bulizni vágyó egyetemista mellett, jó néhány külsős is részt vett.

Nagy várakozások közepedte ültünk fel a vonatra a Nyugati pályaudvarban, hogy eljussunk Piliscsabára, ahol idén megrendezésre került a Pázmány Park névre elkeresztelt esemény. Amikor megérkeztünk, láttuk, hogy már jó pár pázmányos jelen volt, néhányan még csak lézengtek, voltak akik bográcsban csinálták a gulyáslevest, és voltak akik az egyetemisták egyik kedvenc tevékenységét folytatták, vagyis iszogattak. Mindenki nagyon vidám volt, bár talán egy kicsit kevesebben voltak, mint amire mi számítottunk. Miután bevásároltunk mi is, elkezdtünk körbenézni ezen a varázslatos kampuszon, ahova bár mi nem járhatunk (pedig nagyon szeretnénk), most mégis alkalmunk nyílt megcsodálni ezeket a csodálatos épületeket. Miután újra magunkhoz tértünk elkezdtünk egy kis közvéleménykutatást tartani arról, hogy valyon a többi diák hogyan is érzi itt magát. Áltálban pozitív visszajelzéseket kaptunk, és bízzunk benne, hogy nem csak azért mondták, mert kamerával, és mikrofonnal voltunk.

Ezek után megkértük Nagy Tamarát a HÖK egyik tagját (és az esemény egyik rendezője is ő), hogy meséljen nekünk kicsit a lebonyolításról, az elvárásokról, nehézségekről, egyszóval mindenről ami a kulisszák mögött zajlott. Miután megbeszéltünk mindent, útjára engedtük, hiszen volt még bőven dolga, mint ahogy nekünk is. Kis tétovázás után úgy döntöttünk, hogy meginterjúvoljuk az este két bandája közül a Flatbandat, akinek két tagja is szívesen a rendelkezésünkre állt. Sajnos a másik bandával nem sikerült beszélnünk, mert ők később érkeztek, és a nagy sietségek közepedte nem volt idejük. Mindkét zenekar nagy sikert aratott a hallgatók körében, és a maguk nevében okoztak pár felejthetetlen pillanatot is.

Az estét a HÖK elnökének a beszédje zárta, aki megköszönte mindenkinek hogy eljött, és hogy jövőre is igyekeznek megszervezni, lehetőleg még ennél is jobban. A beszéd után a tömeg szépen lassan feloszlott, mindenki ment a buszállomáshoz, hogy eme bormámoros tavaszi este után ki tudja pihenni magát, hiszen másnap ismét kezdődik a mókuskerék, jönnek a ZH-k készülnek a beadandók, és fogynak a napok az első vizsgaidőpontig.

Szerző: Junák Imre, Baldóczi Kristóf, Csernyik Zsombor