Főoldal
Megosztás F9de5b26f9c73eafb34b5e75c9c23e86
Kovács Ákost választották a SIGNIS Europe új elnökének
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége közleménye

2017-05-07 14:01:00

Kovács Ákost, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikációs Intézetének és a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének (MAKÚSZ) filmes munkacsoportjának vezetőjét európai elnökének választotta a katolikus média világszövetség (SIGNIS).

A SIGNIS tájékoztatása szerint a világszövetség máltai tisztújító közgyűlésén Kovács Ákos elnök mellett a francia Magali Van Reeth-et alelnöknek választotta. A leadott szavazatok alapján az igazgatótanács küldöttei közé került az ír Douglas Fahleson, a német Joachim Opahle, a szlovén Romana Kocjancic, a francia Philippine de Saint-Pierre, az olasz Antonio Urrata, a lengyel Marek Lis és a máltai Joe Borg.

A SIGNIS az elektronikus médiát fogja össze, érdeklődésének és munkájának középpontjában a katolikus médiumok mozgóképes, rádió-televíziós, filmes tevékenységének koordinálása, segítése áll. A MAKÚSZ 2017-ben erősítette meg kapcsolatát a katolikus média világszövetséggel, amellyel hivatalos kapcsolata alapítása óta fennáll. Magyarországot a Katolikus Püspöki Kar megbízásából a MAKÚSZ képviseli a média világszövetségben, korábban Jósfay György, a MAKÚSZ főtitkára, majd 2007-től Kovács Ákos, a szövetség filmes munkacsoportjának vezetője a kapcsolattartó.

Szerző: Szerk., forrás: MTI/OS