Főoldal
Megosztás 0ca67bd2c3c86ab8a63cc77f803aca0b
Noguchi Porter Novelli - PR klub

2017-05-15 11:30:00

Április 4-én kedden, a PR KLUB szervezésében ellátogattunk a Noguchi Porter Novelli Magyarország vezető kommunikációs tanácsadó vállalatához.

Az ügynökséget 1996 novemberében négy tapasztalt PR-szakember alapította. A cég irodája a Szabadság téren álló Bank Center egyik tornyában működik, ami a legutóbbi PR Klub-eseményünk helyszínéül is szolgált. A klub keretében megtartott noguchis beszélgetésre meghívottak között szerepeltek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Public Relations szakirány után érdeklődő hallgatói, akik időre meg is érkeztek a helyszínre. Mielőtt az épületbe kísértek volna bennünket, mindenki kapott egy, az ügynökségről szóló rövid tájékoztatót, amit a jelenlévők figyelmesen végigolvastak. Már érezni lehetett a feszültséget, hiszen mindenki kíváncsi volt, milyen lehet a való életben, belülről is betekintést nyerni egy vezető PR-ügynökség működésébe.

Nagyon szívéjesen fogadtak bennünket és máris a Bank Center beléptetőrendszeréhez kísértek minket. Egy rövidebb adategyeztetés után az emeletre érve megtekinthettük a Noguchi műhelyét.

Látni lehetett, hogy fiatal szakemberek dolgoznak a modern bútorokkal és eszközökkel felszerelt irodában A falakon díszelegtek az eddig elért kiemelkedő eredmények, szakmai elismerések és díjak. A humort tükrözte az előtérben felállított, kisebb emelvényen díszelgő Darth Vader-alak, alatta az alábbi felirattal: PR = AZ ERŐ SÖTÉT OLDALA. A vendégek már a bejáratnál elmosolyodtak, és megnyugodtak, hogy nem egy száraz és vontatott előadást fogunk kapni.

A konferenciaterembe lépve, az asztalokon kézműves pogácsákkal és ásványvizekkel vártak bennünket. A helyszín kellemes volt és barátságos, a szemközti falon megpillantottuk az ügynökség tagjainak karikatúráit, amely szintén tovább oldotta a várakozó diákok hangulatát. Az előadás megkezdése előtt bemutatkozott Szántó Balázs ügyvezető igazgató, aki már 21 éve dolgozik PR-esként, majd őt követte Leszák Tamás vállalati kommunikációs vezető, aki – mint megtudtuk – mielőtt a céghez csatlakozott újságíróként tevékenykedett.

 

 

Az előadást kivetítőn is prezentálták, rengeteg mai és gyakorlati példával alátámasztva a Public Relations fontosságát a mai világban. Meséltek a cég megalakulásáról és változásairól, elismeréseikről, valamint jelenlegi és régebbi partnereikről, akikkel pályájuk során együtt dolgoztak. Hitvallásuk: „Olyan globális világban élünk, ahol minden összekapcsolódik egymással, éppen ezért a változások, ha nem is mindig a fény, de legalábbis az internetkábel sebességével történnek. Munkatársaink pedig, akiket a legnagyobb magyar és nemzetközi ügyfelek azzal bíztak meg, hogy segítsenek üzleti sikereikben, nem várhatnak tétlenül arra, hogy ezek a változások maguktól megtörténjenek. Mi irányítjuk ezeket a folyamatokat. Minden egyes munkatársunk az ügyfél iránti szenvedélyes elkötelezettségéről, mély stratégiai meglátásáról, és a mérhető eredmények elérésének elszánt vágyáról ismerszik meg.”.

Számtalan magyar sztárral, köztük Dukai Reginával, Puskás Petivel, Király Viktorral dolgoznak együtt, valamint olyan multinacionális cégekkel, mint a Nespresso, az OMV, a McDonald’s, IBM, Danone és még sorolhatnánk. Az előadást érdeklődő tekintetek kísérték végig, a diákok több kérdést is feltettek a gyakorlati megoldásokkal kapcsolatban. A kérdések kapcsán sokszor el is kalandoztunk a témában, így elég hosszúra sikeredett az előadás.

Varga Imre, a Noguchi média- és tartalomcsoportjának vezetője az előadást és a körbevezetést befejezve elköszönt tőlünk. Örültek a látogatásunknak, és üzenték, hogy várnak vissza minket egy következő alkalommal is. A PR KLUB tagjai köszönetet mondtak az intézet nevében is, majd átadták a megújult PR-műhely logójával ellátott bögréket az előadóknak.

A liftekre várva említést tettek a szervezők a következő eseményről is, ami remélhetőleg május 16-án kerül megrendezésre, immár nem külső helyszínen, hanem intézményünkben. Az arcokat nézve mindenki jól érezte magát és élvezte az előadást is. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk a hallottakból, amiket később gyakorlatba tudunk helyezni a jövőbeni munkánk során.

Szerző: Sturbán László, Simon Roberta, Pálinkás Krisztián