Főoldal
Megosztás 2506d01e0ebfe63a150346bb4e265d99
Egyre többen keresnek párt az interneten

2017-06-10 14:54:00

Évente több mint 200 ezer új felhasználó regisztrál internetes társkereső oldalra Magyarországon. Átlagban 3-6 hónapot vannak jelen az oldalon.
"A Randivonal.hu még 1999-ben indult, a mi cégünk - illetve annak elődje, a Habostorta Kft - 2000-es évek elején vette át az oldal üzemeltetését. Mivel akkoriban még nem nagyon voltak az országban online társkereső szolgáltatások, ezt az űrt kívánta betölteni a Randivonal.hu, így a cél nem is lehetett más, mint egy olyan online platform létrehozása, ahol társra találhatnak a hazai internetezők." – fejtette ki az oldal szerkesztője a Médiakapunak.

A megkérdezettek 61,9%-ának van már tapasztalata az internetes társkeresés terén. A legnépszerűbb magyar társkereső portál a randivonal.hu. Manapság már nem csak kifejezetten társkereső oldalon folyik ismerkedés, hanem egyéb közösségi portálokon is, mint a Facebook, Twitter, Instagram. Nem jellemző, hogy az ily módon megismert személyek hosszú távú párkapcsolatra vágynak, inkább a szexuális tartalmak megosztása a cél. Fiatalabb lányok esnek abba a csapdába, hogy idősebb férfiakban megbízva osztanak meg privát üzenetben intimebb tartalmakat, amivel többnyire visszaélnek. Azon felül, azok a felhasználók, merészebb fotókat is feltöltenek magukról, sokkal népszerűbbek, több üzenetet kapnak, és gyakrabban esnek bele egyéjszakás kalandokba.

http://titkostanacsoknoknek.hu/magany-egyedul-szakitas-utan-ujrakezdes-csabitas/tarskereses-tarskereso-oldalakon/

Forrás: titkostanacsoknoknek.hu

Míg a párkeresés szó alatt elsősorban a fiatal felnőtt generációra asszociálunk, ma már jelentős mértékben találhatóak az idősebb korosztálybeliek közül is kereső felhasználók. Ennek egyik oka a gyakori válással végződő házasság. Az utóbbi egy évben a harmincas és az ötvenes korcsoport aránya nőtt legnagyobb mértékben hazai társkereső oldalon. Sokan azonban házasként, eltitkolva párja elől, álnéven, hamis adatokkal, más társkeresők bizalmával visszaélve regisztrálnak. Ezen profilok felhasználói rövid, egyéjszakás kalandokra vágynak. A fiatalabbak inkább kipróbálás céljából, mintsem komoly kapcsolatra vágyva böngészik fel a társkeresőket.

https://www.pexels.com/search/couple/

Forrás:www.pexels.com/search/couple/

Kivételesnek mondható, ha valakire az interneten talál rá a szerelem. A megkérdezettek 80%-ának nem alakult ki tartós párkapcsolata. Ez átlagban 3-5 hónap közé tehető. Az emberek többsége pozitívan áll hozzá az első randevúhoz, ahol a személyes megismerkedést követően közösen dönthetnek a felől, hogy időt szánnak-e a kapcsolatra. Megeshet ugyanis az, hogy teljesen más személyiségjegyek törnek elő verbális kommunikáció során, mint az interneten.

A profilja elárulja, ha valaki komoly kapcsolatot keresve regisztrál a portálra, vagy csak rövidebb, futókalandot keres. Rengeteg fake profilt hoznak létre, mások képei ellopásával, adataik visszaélésével. Így fokozott figyelmességet igényel a valós adatlapok megkülönböztetése.

Általában pár üzenetváltás elég ahhoz, hogy a két fél személyes találkozásra sort kerítsen. A nők több, mint 80%-a tesz valamiféle óvintézkedést az első randi előtt. „Mindig van nálam egy paprikaspray” Közölte nevének elhallgatását kérő személy. A férfiak csupán 30%-a gondol ugyanekkora óvatossággal az esetre.

 

http://www.foodbeast.com/news/7-date-tips/

Forrás:www.foodbeast.com/news/7-date-tips/

Nem minden alkalommal kerül sor randevúra, viszont a válaszadók 60%-a tapasztalt változást az online, és a valós találkozáskor. Internetes felületen sokkal hatékonyabb, és egymásra hangoltabb társalgás folyik, mint a face-to-face kommunikáció során. Ezek az adatok azt mutatják, hogy a technológiai eszközökön felnövekvő generáció egyszerűbben érteti meg magát az online világban, mint a valósban.

Azok az emberek, akik nem regisztráltak még társkereső felületekre, szintén pozitívan értékelték az online pártalálási módokat. Ugyanakkor nem éltek a lehetőséggel, hogy bizalmukba férkőzzön egy idegen. Legfőképp azért preferálták a közvetlen, verbális kommunikációt, mert elmondásuk szerint könnyebben oldódnak fel egy személyes helyzetben, illetve, mert tudják, hogy a füllentésnek kisebb az esélye. Akik viszont a netes társkeresés mellett döntenek, úgy vélekednek, hogy egy átbulizott éjszaka után alkohol hatása alatt is ugyanakkora eséllyel botolhat bele az ember egy egyéjszakás kalandba, mintha előtte interneten keresztül csevegtek volna.

Forrás: youtube.com

Szerző: Alföldi Klaudia