Főoldal
Megosztás
High Note SkyBar

2017-06-02 21:45:00

2015 júniusában nyitott meg a High Note SkyBar, az Aria Hotel Budapest hetedik emeleti rooftop bárja. A Grand Opening óta jobbnál jobb helyezéseket ért el, olyan nemzetközi versenyeken, mint a Gold Key Awards, amely a szállodák egyik legrangosabb design tematikájú megmérettetése. Több, mint 300 hotel közül három kategóriában is előkelő helyre került. Jelenleg a legnépszerűbb étterem hazánkban, és nem csak az ide látogató turisták körében. 

 

A hotel a belváros szívében, a Szent István Bazilika mellett helyezkedik el. 

A bejáratnál rendkívül kedves fogadtatásban volt részünk, készségesen megmutatták hol találjuk a liftet, amiből a 7. emeleten kilépve már is a SkyBar-ba érkeztünk. Először körbe vezettek, megkérdezték hol foglalnánk helyet. A bár „legfelső pontjára” esett a választásunk, ahonnan káprázatos, 360 fokos panoráma nyílik a városra.

 

(Forrás: Google)


Kellemes, halk zene szól a praktikusan, kanapék mögé rejtett mini hangfalakból. A bútorzat modern, mégis letisztult, élénk színvilággal.

 

Az étlap egyszerű, fehér alapon fekete betűkkel egymás alá írva olvasható a kínálat, ami nem mondható választékosnak. A fogások meg vannak különböztetve (előétel, főétel, desszert), azonban 2-3 variáció közül lehet választani, desszertként csak sajttortát lehet rendelni. Az ételek ízetlenek, inkább a látványra, a tálalásra fektetik a hangsúlyt. Az itallap nem különbözik más belvárosi éttermekétől: klasszikus üdítők, szénsavas/szénsavmentes ásványvíz, kávék, alkoholos italok és koktélok közül választhat a vendég. Előszeretettel ajánlják a ház borai közül a „Vencel Günzer Rosét”, amely valóban kifogástalan. 

 

A személyzet munkája hagy némi kívánni valót maga után. Többször meg fordultunk ezen a helyen, és mindannyiszor bosszantóan sokat kellett várni arra, hogy felvegyék a rendelést. Arra pedig, hogy az étkeket felszolgálják még többet, körülbelül fél órát. 

A pincérek stílusa és modora különböző, nem alkotnak egységet abban az értelemben, hogy az összes illedelmesen magánzódna. A fiatalabbak kifejezetten közvetlenül, mondhatni laza stílusban beszélnek a vendégekkel, de ez a kisebbik probléma. 

 

Hadd emeljek ki egy különleges esetet! 

Asztalfoglalásunk volt, egy kedves barátunk születésnapját ünnepeltük.

Kezdetben minden tökéletesen zajlott. Vidám, jó hangulatban telt az este egészen addig, amíg zárás előtt kb. 50 perccel kértünk még egy sajttálat. A pincér felvette a rendelést, majd negyed óra elteltétvel visszajött, hogy sajttálat nem tud felszolgálni. Kultúráltan megkérdeztük, hogy miért, hiszen nem nehéz összeállítani, mivel se főzni, se sütni nem kell. Erre a pincér ingerült és goromba hangnemben reflektált, hogy vegyük tudomásul nincs sajttál, mert nem szerepel az étlapon és a szakács egyébként se hajlandó megcsinálni. Ezután hivattuk a menedzsert, aki sűrű bocsánatkérés után 10 perc múlva kihozta, amit rendeltünk. Gyorsan elfogyasztottuk, fizettünk, majd sietve távoztunk.

 

 

Az árak egyébként jóval magasabbak, mint a környező éttermeké. Túl drága ahhoz képest, amit nyújtanak, mind az ételek, mind a kiszolgálás terén.  A végösszeg után 15% szervízdíjat számolnak fel.

 

Összességében a fogadtatás alapvetően kedves és udvarias, a későbbiekben pedig a pincértől függ, mennyire vált át közvetlen stílusba. 

Az ételek minősége majdnem kiváló, a fűszerezésen/ízesítésen lehetne változtatni, valamint a választékon és az árakon. 

A fenntebb említett kellemetlen eset ellenére mégis ajánlani tudom, mert a látvány és magának a helynek a hangulata sokmindenért kárpótol. 

Arra kiváló a hely - elhelyezkedése szempontjából is -, hogy egy fáradt nap után beüljünk barátainkkal egy üdítőre vagy koktélra, viszont rendezvényre szerintem nem alkalmas, illetve kisebb ünneplésekre. 

Nyáron célszerű késő délután vagy az esti órákban érkezni, mert tűző nap esetén nem állítanak fel napernyőket.

Szerző: Ifju Edit