Főoldal
Megosztás 0897fc60f95be4d2f3880593f6eb978d
Épülő stúdió

2017-03-22 09:12:00

Hamarosan, várhatóan egy hónapon belül elkészül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Tárogató úti campusának stúdiója, a kommunikáció- és média szakosok örömére.

A PPKE BTK Piliscsabán elhelyezkedő rádiós- és televíziós felvételekre, valamint PR műhelyre is alkalmas stúdiója kiválóan felszerelt és minőségi eszközöket tartalmaz. Kevés olyan hazai egyetem van, ami versenybe szállhatna vele, ami ilyen professzionális módon segítené a diákok fejlődését. Itt lehetőségük nyílik a hallgatóknak megtanulni azt, amit sokan csak a diplomájuk megszerzése után, élesben, a munkahelyükön tapasztalhatnak meg. Elsajátíthatják a rádiófelvételek készítését élő vagy akár konzerv műsorok felvételével, elkészíthetik saját Pázmány Tv-s műsoraikat, mindezt remek eszközökkel és tanáraik segítségével.

 

(Forrás: YouTube: PPKE BTK reklámfilm)

 

Az eddigi információk szerint, a Tárogató úti stúdió mindenre alkalmas lesz, amire a piliscsabai testvére képes. A kommunikáció szakosoknak a második évüktől van szüksége rádiós és televíziós eszközökre, ekkor kell elvégezniük a kötelező gyakorlati kurzusaikat, melyek lényege a stúdiómunka gyakorlása, ismerete.

 

A hallgatók már kíváncsian várják, milyen lesz ott dolgozni. Azonban addig sem haszontalanul töltik el gyakorlati óráikon az idejüket, az olyan anyagokat veszik át, amelyekhez nem feltétlen kell technikai eszköz. Ilyen például a rádiós műsorszerkesztés menete, a szövegek megírásának és felolvasásának gyakorlása, vagy a különböző eszközök működésének alapjai. Ezáltal, mikor már stúdióba kerülnek, csak a gyakorlati lépésekre kell összpontosítaniuk. 

Szerző: László Enikő