Főoldal
Megosztás 55288fb6b53ee23a975ed1cac28b9ffb
Muszlim sportolónőket támogat a Nike

2017-03-20 20:29:00

A Nike újabb találmányát dobja piacra, amivel többé nem lesznek különbségek a muszlim nők és más társaik között. A Nike szerint ez a kiváló ötlet nagyobb lehetőséget ad a szakmai sportolóvá válás elérésében.

A termék a Pro Hijab nevet kapta azzal a céllal, hogy az iszlám vallást gyakorló nők és a Közel – Keletről érkezők ne legyenek többé korlátozva az Olimpiai versenyeken.

Az elképzelés először akkor merült fel, mikor a 2012-es londoni Olimpián több nő is hidzsábot viselve futotta végig a versenyt – amit nagyon kényelmetlennek és melegnek tartottak. Emiatt a legtöbb darab könnyű anyagból készül, amelyekre szellőző nyílások lesznek elhelyezve a jobb levegőzés érdekében. A sporthidzsáb egy méretben készül, amelyik alkalmazkodik a fejformához, és tökéletes tartást biztosít.

A legnagyobb atléta támogatók, mint például James LeBron, Kobe Bryant, Cristiano Ronaldo, Neymar vagy Roger Federer úgy gondolják ez az újabb találmány tökéletesen betöltik a piaci réseket és emellett eltörlik a kulturális különbségeket.

A termék megjelenése magában hordja az egyenlőség küldetését minden nő felé. A sporthidzsáb leghamarabb csak jövő év tavasszal kerül piacra, de már készültek felvételek és videók amelyeken megnézhetjük az elkészült modelleket. Az üzletekben elérhető lesz fekete, sötétszürke és obszidián színekben is. A Nike abban bízik, hogy nekik köszönhetően ez az új találmány javít majd a muszlim női sportolók teljesítményén.

Amit a hidzsábról tudnunk kell, hogy jelentése eredetileg „takaró”. Az iszlám vallásban ez jelenti a szerénységet, a titoktartást és az erkölcsiséget. A muszlim nőknél ez a fátyol hordás már a kamasz kortól kezdve kötelező.

 


                                         Fotó: refresher.sk


                                        Fotó: referesher.sk


                                       Fotó: refresher.sk

Szerző: Horváth Emese