Főoldal
Megosztás 012fabe610207029144af9cdfde1f262
Újabb Rizmajer Söröző hódít Budapesten

2017-03-19 09:46:00

Új Rizmajer Söröző nyílt Budapesten. Eddig még csak Csepelen találkozhattunk ezzel a kézműves bárral, azonban február közepétől már a Blaha Lujza tér közelében is megnyitotta kapuját.

A József körút 14. szám alatt lévő épület háromemeletes és mindössze 160 ember befogadására képes.
Ezt azonban nehezen tudnánk megállapítani róla, amikor még csak beléptünk a helységbe. Ugyanis hátrébb 2 lépcső is van, amelyből az egyik felfele, az emeletre, a másik pedig lefele, az alagsori részhez vezet.
A kocsma első benyomásra kedves, barátságos hangulatú, amelyhez modern belsőtér is társul.
A bejárati ajtóval szemben rögtön a pult látható, ami egyből szemet szúr, hiszen 14 darab sörcsapoló látható. Ez adja az egyik pikantériája ennek a helynek.

Érdekes, hogy délután 6 körül már 1-2 asztal kivételével mindegyik le volt foglalva. Ráadásul még csak nem is hétvége volt, hanem egy átlagos csütörtök. Kerestem egy kis félreeső zugot az emeleten, leültem és elkezdtem tanulmányozni az étlapot.
Az árak a belvárosi viszonyokhoz és ahhoz képest, hogy ezek különleges kézműves italok megfizethetőek. A 3 dl rumos szilva például 360 Ft.
A személyzet rendkívül közvetlen és segítőkész, és nem utolsó sorban gyors is, ami egy forgalmas estén rengeteget számít. Emellett ha esetleg elvesznénk a nagy kínálatban, és azt se tudjuk, hogy melyik sört válasszuk hirtelen, szívesen adnak tanácsokat és tippeket.

 

hambi

 

Első választásom a fekete cseresznye ízű nedű volt, amely nagyon kellemes meglepetést okozott. Azt hihetnénk, hogy elveszünk a nagyon gejl, édes ízben, melyben semmi sörhöz hasonlítót nem fogunk tapasztalni, de ehhez képest pont kellemes arányban érződött a komló is.
Az italok mellett sok finomság közül is választhatnak a betérők, például különféle sajttálakból, melegszendvicsekből és frissensültekből.
Az én választásom a bacon hamburgerre esett, melyre maximum 20 perc elkészítési időt mondtak. Mire mentem volna leülni a helyemre, már kész is volt a rendelés. Hatalmas piros pont a konyhának.

A hamburger ár-érték arányban rendkívül megfizethető, 1100 Ft.  Azonban az íz hatásban találtam némi kivetnivalót. Bár a bacon, ahogy összeolvadt a sajttal az nagyon pikáns volt, de a hús elrontotta a kellő élményt. A szokásos vaskos, átsült marhahúspogácsát várná az ember, mint a többi hamburgerezőben. Ám itt valami behatárolhatatlan ízű húst tettek bele, és nagyon vékony is volt a hamburger méretéhez képest. Ezt szerencsére ellensúlyozta a buci finomsága és a saláta frissessége. Egyszer ki kell próbálni, de legközelebb valószínűleg csak sörözni fogok betérni, ugyanis abban verhetetlenek.

 

hambi2

 

Miután vártam, hogy kicsit leülepedjen az étel, kiválasztottam 2 újabb folyékony kenyeret, amely felkeltette az érdeklődésemet. Ez a málnás búza és a rumos szilva volt.
A rumos szilva remek volt, azonban a málnás búzát egy furcsa utóíz kísérte, amely kicsit kesernyés és kellemetlen hatást keltett.
Azoknak is bátran ajánlom ezt a helyet, akik nincsenek oda a sörért, mert ezek az édeskés, gyümölcsös beütésű italok még nekik is elnyerik majd a tetszésüket.

Ahogy telt az idő, úgy fogytak el a lefoglalt helyek az asztaloknál. Aki pedig 8 után érkezett és nem volt fenntartott helye, már be sem tudott ülni, pedig ugye egy 3 emeletes épületről van szó.
Meglepő, hogy többnyire nem a 20-30-as egyetemistákat lehetett látni, hanem az érettebb korosztályt. Nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka, amiért az ő körükben népszerűbb ez a bár, de mindenesetre jó volt látni, milyen jól érzik magukat.

A kocsma mintaboltként is üzemel ugyanis nem csak helyben fogyasztható italokat lehet venni, hanem üveges söröket és mindenféle Rizmajeres emléktárgyat is.
Egyik nagy innovációja még a helynek, hogy az emeleten csapolhatsz magadnak sört, így nem kell lemenned és sorba állni a fölszinten. Ez azonban csak bankkártyával vehető igénybe. Remek kezdeményezés, reméljük több nagy kocsma is elindítja majd ezt a lehetőséget.

Összességében a Rizmajer söröző egy olyan bár, amely remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egy fárasztó nap után beüljünk lazítani a barátokkal, kollegákkal.
Azonban ne felejtsünk el előre asztalt foglalni, mert egyre felkapottabb a hely.

Szerző: Csorba Tímea