Főoldal
Megosztás 99743f6aa6f4318b479bc7ce862f663a
Punnany Massif és Parov Stelar koncert a Sportarénában

2017-01-20 21:43:00

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) rendezte meg november 28-án a Winter Magic jótékonysági rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában. A karitatív este két fellépője teltházas koncertet adott az érdeklődőknek.

A koncert 4 órán át tartott, fantasztikus bulit adott mind a két fellépő, Punnany Massif pécsi hip-hop banda, mint előzenekar és az electro- swing élenjárója Parov Stelar osztrák zenész  és bandája is.  Utóbbit kicsit kiemelném, hisz Parov volt az este csúcspontja. Többek között neki köszönhetjük az electroswing zenei műfajt, amely annyit jelent, hogy szaxofon, trombita, elektromos, illetve akusztikus gitár segítségével ötvözik a jazz egyik műfaját a swinget az elektronikus zenével.

forrás: origo.hu

A koncert kezdete előtt, a helyszínen megkérdeztem résztvevőket, hogy mi a véleményük a kezdeményezésről:  - Nagyon jó ötletnek tartom, hogy szórakozással egybekötve még jótékonykodhatunk is. Csodálatos érzés, hogy én is segíthetem a szeretetszolgálat munkáját , a koncert pedig elképesztően jó volt, végig táncoltuk az egész estét– mondta egyikük.  Egy másik fiatalt is megkérdeztem, hogy mit gondol a rendezvényről: „Tök jó a kezdeményezés, és nagyon örülök, hogy sikerült eljutnom a koncertre, mert sajnos vannak barátaim, akiknek ez nem sikerült. Nem szeretném lehúzni a szervezést, de az online rendszer akadozó működése, amelyen keresztül a jegyeket lehetett venni, sokaknak nem adott lehetőséget, hogy megjelenhessen ma itt. Arra gondolok, hogy a sok érdeklődő miatt hamar lefagyott a weboldal, vagy arra, hogy sokaknak feltűnt, hogy a jegyeladás megkezdésére hirdetett időpont ellenére már voltak, akik korábban is meg tudták venni a jegyet. Sajnos ez több ismerősömnek szomorúságot okozott. De azért így is sokan el tudtunk jönni, és már nagyon várjuk, hogy kezdődjön a koncert, mind a két fellépőt nagyon kedveljük.”

Az ország legnagyobb elektronikai társaságcsoportja fontosnak tartja, hogy jótékonysági programok szervezésével segítsenek az arra rászorulókon. A közel 10 millió forintos bevétellel a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatta az MVM csoport, a belépő pedig mindössze 1500 Forint volt, amely perceken belül elfogyott, sok rajongó bánatára.

 A többórás koncertet mindenki végig bulizta, még az ülőhelyeken is álltak a résztvevők és a koncert végén láthatóan elégedetten távoztak az arénából. Két dolog bizonyosan szükséges egy ilyen megmozdulás sikeréhez: színvonalas fellépők és megfizethető jegyárak.

Szerző: Mischl Anna