Főoldal
Megosztás
Wildpastel - Magyar tervezők a divat világában

2013-12-04 10:17:00

A hideg idő beköszönte jó alkalom arra, hogy a tervezők előrukkoljanak téli kollekciójukkal. Így tettek a Wildpastel alkotói is, akik az elmúlt hetekben kezdték el bemutatni őszi-téli darabjaikat a divatot követők számára.

A csípős, szeles időjárást is át lehet vészelni kényelmes, divatos, akár extravagáns ruhadarabokban, a Wildpastel pedig éppen erre törekszik. Öltözékeiket a klasszikus és a laza elegancia jellemzi, melyek a tökéletes megjelenés mellett a praktikumot is magukban hordozzák. A márka egyedi szemléletmódját a két mögötte álló alapító adja, hiszen szín és anyag kombinációik eltérnek a megszokott, napjainkban debütáló kollekciókétól.

wildpastel őszi-téli kollekció

A Wildpastel márka 2011 nyarán egy formaruha tervezési projektjének kapcsán kelt életre. Alapítói: Tóth Cecília Tünde és Garamvölgyi Eszter. A két tervező a Modart iskola divattervező képzésén találkoztak és kötöttek barátságot. Mindketten az élet más és más területén dolgoztak, majd úgy döntöttek, hogy közösen megvalósítják álmukat és megalapították saját márkájukat. Legfontosabb számukra, hogy az általuk tervezett ruhadarabok tökéletesen beilleszthetők legyenek a mindennapi öltözködésbe, és létrejöjjön az összhang a stílus és a kényelem között.

Tóth Cecília Tündével és Garamvölgyi Eszterrel egy őszi divatbemutatójuk alkalmával beszélgettem:


- Olvastam egy korábbi, rólatok szóló cikkben, hogy egy hirtelen támadt projekt vezetett a Wildpastel létrejöttéhez. Mi volt ez a közös projekt, ami összehozott titeket?
- A Balaton Sound Flow Elixír hosteszruha tervezése volt az első közös munkánk.
- Mi a közös kettőtökben, amitől sikeressé váltatok?
- Közös bennünk az, hogy imádjuk a divatot, a tervezést, kiegészítjük egymást. Valamint az életünk néhány emlékezetes fordulópontja is közös, illetve hasonló tapasztalatokat szereztünk az életben, hasonló környezetből jövünk.
- Mi a közös és a különböző saját stílusotokban?
- Eszter nőies, fiatalos lezser darabokat tervez egy kis rafináltsággal. Cili a klasszikus vonalakat ötvözi az egyszerűséggel és valami szokatlannal, például nagyon szereti a mintákat, hogy igazán vagány legyen a végeredmény.
- Mindketten divattervezőként képzeltétek el a jövőtöket vagy más célokkal indultatok el korábban?
- Erről álmodtunk mindketten kiskorunkban – ez is közös bennünk, és most mindketten itt vagyunk, ezt csináljuk.
- Mit gondoltok, mennyire van lehetősége egy magyar divattervezőnek külföldön karriert befutni?
- Lehetőség mindig van csak meg kell találni a megfelelőt.
- Honnan merítetek ihletet, mi adja egy szikrát egy újabb ötlethez?
- Ihlet bármi lehet, amire éppen fogékonyak vagyunk. Volt már egy cipő az inspirációnk vagy egy amerikai autó, de a mostani kollekciónkat például egy kor és egy növény ihlette.
- Leginkább kiknek terveztek?
- Elsősorban a fiatal és a fiatalos, egyediségre vágyó nőknek ajánljuk ruháinkat, kiegészítőinket.
- Mik a kedvenc anyagaitok?
- Finom esésű, lágy anyagok, és azok amelyeket mi is szívesen viselünk. Szeretjük a muszlint, a selymet, a pamut különböző anyagminőségeit és a gyapjú anyagokat.
- Melyek a kedvenc, általatok tervezett ruhadarabjaitok?
- Nagy kedvencünk a VIVA ruha (ennek a kollekciónak volt egy cipő az inspirációja), illetve minden kollekcióból általában van egy-egy ruhadarab, ami valamiért emlékezetes.
- Melyik részét szeretitek legjobban a munkátoknak?
- A tervezés-kivitelezés rész a legizgalmasabb.
- Mire vagytok a legbüszkébbek a közös munkátokban?
- Arra, hogy soha nem adjuk fel!
- Mik a terveitek a közeli, illetve a távolabbi jövőre nézve?
- Közeli tervünk, hogy tervezünk és kivitelezzünk egy farmer nacit és egy praktikus kis Clutch-ot. Távoli, hogy saját szalonunk legyen.

Szerző: Purák Barbara